Fjälltall hydrolat 200 ml

195,00 kr

Hudvårdande, avslappnande med lång tradition i alpina regioner.

Artikelnr: 5284-200 Kategorier: , ,

Beskrivning

Fjälltallen (Pinus mugo), även känd som bergtall eller krypptall, är en robust barrväxt som växer naturligt i de subalpina regionerna i centrala och södra Europa, inklusive Alperna, Karpaterna och Pyrenéerna. Den växer på höjder mellan 1 000 och 2 200 meter, där den trivs i intensivt solljus och kan hantera tuffa miljöförhållanden som starka vindar och dålig jord.

Denna växt har länge använts av lokalbefolkningen, särskilt i alpina områden, för att behandla förkylningar och muskelbesvär. Fjälltallens kvistar och grenar avger en balsamisk, värmande doft som anses ha läkande egenskaper.

Hydrolat av Pinus mugo, som framställs genom ångdestillation av färska kvistar och barr, innehåller många av de naturliga oljor och föreningar som finns i växten. Hydrolatet har traditionellt använts för dess uppfriskande och antiseptiska egenskaper. Det kan vara användbart för att lindra andningsproblem, muskelvärk och som en uppfriskande doft för rum.

 

 Hydrolatet har en frisk, träig och balsamisk doft som kan bidra till att rensa luftvägarna och främja avslappning.

 Tack vare dess antiseptiska egenskaper kan det användas som ett naturligt ansiktsvatten för att rena huden och förebygga orenheter.

Muskelavslappning: Hydrolatet kan masseras in i huden för att lindra muskelvärk och spänningar, speciellt efter fysisk aktivitet. Fukta huden och tillsätt lite vegetabilisk olja och massera på det utsatta området.

För att bevara produktens kvalitet förvara hydrolatet svalt, helst under 10°C, och att skydda det mot värme och direkt solljus. Eftersom det är en naturlig produkt kan fällning eller partiklar förekomma, men detta påverkar inte kvaliteten.

Levereras i glasflaska med skruvkork