Cistus 3 ml

365,00 kr

Huvudsakliga biokemiska komponenter: alfa-Pinen, Kamfen, Bornylacetat, Trimetylcyklohexanon, Leden, trans-Pinokarveol, Paracymen, Viridiflorol.

Aromatisk, avslappnande, läkande, antibakteriell

Artikelnr: 1251-3 Kategorier: , ,

Beskrivning

Cistus (Cistus ladaniferus) certifierad ekologisk Cistus eterisk olja, utvunnen från den aromatiska kådan av Cistus ladaniferus-växter som växer i Spanien. Oshadhis Cistusolja utvinns genom ångdestillation, vilket säkerställer att växtens naturliga och fördelaktiga egenskaper bevaras i oljan.

Denna ekologiska Cistus-olja är perfekt för aromaterapi och kan användas på flera sätt. Dess söta, örtiga doft främjar avslappning, minskar stress och ångest, och kan till och med lindra andningsproblem. Dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper gör den till ett utmärkt tillskott i din hudvårdsrutin.

Om växten

Cistus ladaniferus, även känd som klippros, är en blommande växt som är inhemsk i Medelhavsområdet. Denna växt har värderats för sina medicinska egenskaper och har använts i traditionell medicin i århundraden för att behandla olika åkommor.

En av de mest kända traditionella användningarna av Cistus är som ett naturligt medel mot andningsproblem. Växtens blad användes ofta för att göra te eller infusioner som ansågs hjälpa till att lindra hosta, förkylningar och andra andningsproblem. Den användes också som ett naturligt slemlösande medel, vilket hjälpte till att lösa upp och avlägsna slem från lungorna.

Förutom sina fördelar för andningssystemet användes den också topiskt som ett naturligt medel mot hudåkommor. Dess sammandragande egenskaper ansågs särskilt användbara för att behandla sår, brännskador och insektsbett, vilket främjade läkning och förebyggde infektioner.

Cistus användes även inom traditionell medicin som ett naturligt smärtstillande medel. Dess smärtstillande egenskaper ansågs hjälpa till att lindra huvudvärk, muskelvärk och andra typer av smärta.

Cistus har en lång historia av användning inom traditionell medicin och har värderats för sina många hälsofördelar. Den fortsätter att användas i naturläkemedel och uppskattas för sina terapeutiska egenskaper.

Allmän information: Förvara åtskilt från värme och solljus. Förvaras utom räckhåll för barn. Undvik kontakt med ögon och slemhinnor.

Oshadhis Cistus eteriska olja är certifierad ekologisk, vilket innebär att den är fri från syntetiska tillsatser, vilket gör den säker både för dig och för miljön. Oavsett om du använder den för aromaterapi eller hudvård, kan du lita på att du får en högkvalitativ och helt naturlig produkt.