Kanelbark 5 ml

220,00 kr

Huvudsakliga kemotyper: Cinnamaldehyd, Cinnamylacetat, Eugenol, beta-Phellandren, beta-Karyofyllen

Värmande, antiseptisk, aromatisk, energigivande

Artikelnr: 3115-5 Kategorier: , ,

Beskrivning

Kanelbark (Cinnamomum zeylanicum bark oil) har en varm, kryddig och söt arom. Den är antiseptisk och otroligt värmande, och kan användas som stöd för matsmältningen och andningsvägarna. Cinnamaldehyd, den huvudsakliga kemiska komponenten, är ovanlig bland aldehyder eftersom den är effektiv mot både virus och bakterier.

Denna kommer från Sri Lanka och är vild från certifierat ekologiskt jordbruk. Cinnamomum zeylanicum Bark Oil hänvisar till oljan som utvinns specifikt från barken på ceylonkanelträdet (Sri Lanka). Den innehåller högre koncentrationer av cinnamaldehyd, vilket ger en kraftig och värmande doft och starka antiseptiska egenskaper.

Särskilda försiktighetsåtgärder: Undvik under graviditet. Undvik på känslig hud. Använd inte i bad. Använd endast i låga doser. Använd ej till små barn. En stark olja!

Kanelbark innehåller cirka 60% cinnamaldehyd.

Cinnamaldehyd: Den främsta komponenten i kanelolja, med starka antibakteriella och antivirala egenskaper. Den är kraftigt irriterande för huden och slemhinnor, vilket gör att den alltid måste spädas ordentligt i en bärarolja vid topisk användning. Används ofta för dess värmande och cirkulationsfrämjande effekter, men kan orsaka irritation om den inte hanteras korrekt.