Ylang-ylang complete 10 ml

259,00 kr

Huvudsakliga biokemiska beståndsdelar: Germacren-D, trans-trans alfa-Farnesen, beta-Karyofyllen, Linalool, Geranylacetat, Bensylbensoat

Sensuell, avslappnande, romantisk

Artikelnr: 3030-10 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Ylang-ylang (Cananga odorata) ekologisk från Madagaskar. Destillerad från blommorna

Ylang Ylang har en söt, blommig och berusande doft som verkar lugnande och avslappnande. Den är en effektiv hjälp mot vardagens stress och bekymmer och kombineras väl med citron och mandarin. En liten mängd av denna olja räcker långt.

Ylang Ylang destilleras under en lång process, som kan ta upp till 14 timmar, där oljor med olika egenskaper framträder vid olika tidpunkter. Dessa “fraktioner” blandas sedan noggrant för att skapa den “kompletta” oljan, som är den mest använda inom terapeutiska sammanhang. Den har en vackert balanserad doft och anses verkligen vara “komplett”.

Om växten

Cananga odorata, som kallas Ylang Ylang, är en värdefull växt med lång tradition i Sydostasien, särskilt i länder som Indonesien och Filippinerna. Dess blommor har historiskt använts i traditionell medicin och aromaterapi för att lugna sinnet och kroppen.

Ylang Ylangs ljuvliga doft har också gjort den populär i parfym och kosmetika. Blommorna används för att tillverka doftoljor och parfymer, och de tros öka välbefinnandet och lockelsen.

Växten har också en kulturell betydelse. I vissa kulturer används Ylang Ylang-blommor vid bröllop och fester för att symbolisera kärlek och harmoni.

Cananga odorata visar hur naturen och människans välbefinnande är nära sammankopplade. Dess traditionella användning inom olika kulturer fortsätter att inspirera och bidra till både skönhet och känslomässigt välbefinnande.

Särskilda försiktighetsåtgärder: En kraftfull olja, så det är viktigt att späda den. För stor mängd kan orsaka huvudvärk eller illamående.