Cederträ (Himalaya) 10 ml

126,00 kr

Huvudsakliga biokemiska komponenter : beta-, alfa- och gamma-Himachalen, Italicen, gamma-Atlanton, trans-alfa-Atlanton

Aromatisk, lugnande, robust, och jordnära.

Artikelnr: 3096-10 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Denna Cederträ (Cedrus deodara ) är vildväxande, kommer från Indien och är destillerad

Himalayaceder har en lång tradition av användning, särskilt inom rökelse, parfymer och aromaterapi. Trädet, som växer naturligt i Himalayas bergstrakter, har en distinkt söt och träig doft som anses ha stärkande och lugnande egenskaper. Doften har en jordnära kvalitet som skapar en balanserande atmosfär, vilket gör den populär i samband med meditation och andliga ceremonier.

Inom parfymindustrin är himalayaceder särskilt uppskattad i herrparfymer på grund av sin djupa och maskulina doftprofil, som ofta kombineras med andra träiga, kryddiga eller citrusnoter för att skapa en sofistikerad och mångsidig doftupplevelse. Doften används inte bara för dess aromatiska kvaliteter, utan också för sina konserverande egenskaper i parfymer, vilket hjälper till att stabilisera andra doftkomponenter.

Utöver sin användning i parfymer och rökelse används himalayaceder också i traditionell medicin, där dess olja påstås ha antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Träets tåliga natur har även gjort det populärt i byggnadsmaterial och sniderier, där dess rika doft tillför en naturlig och behaglig atmosfär i hem och tempel.