Ros absolute 1 ml

280,00 kr

Huvudsakliga biokemiska komponenter: Fenyletylalkohol, Citronellol, Nonadekan, Geraniol, Nonadeken

Balanserande, lugnande, kylande

Artikelnr: 2540-1 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Rose Absolute (Rosa damascena) också känd som rosenblomma är en absolute och kommer från Turkiet

Rose Absolute är en feminin, kryddig-söt och blommig doft, ofta kallad drottningen av dofter. Den är perfekt för parfymer och kan lyfta nästan vilken doft som helst. Ingen imitation kan mäta sig med den unika skönheten och komplexiteten i äkta ros. Den fungerar också utmärkt som hudvårdsolja, särskilt för mogen eller känslig hud. Med sina lugnande och tröstande egenskaper är den ett bra val vid sorg eller för att läka ett brustet hjärta. Tillsätt en droppe i blandningar för att hantera vardagsstress och ångest. Passar bra ihop med jasmin, neroli, geranium, citron, mandarin och ylang ylang.

Mer om ros:

Ros är allmänt sett den mest utsökta eteriska oljan. Den har alltid förknippats med hjärtat, och dess främsta effekt är just på känslorna.

Den lyfter upp, lugnar, skapar harmoni, främjar kärlek, förlåtelse och välmående, ökar sexuell lust, ger en känsla av att vara attraktiv och lindrar vardagliga bekymmer. Det är en fantastisk olja för att minska stress och spänningar. Även om den ofta används för att stödja kvinnors reproduktiva system, ska den inte bara ses som en olja för kvinnor. Den kan även hjälpa tonårspojkar att minska känslor av ilska och frustration. En annan fantastisk användning av rosenolja är i hudvård. Den har en särskild effekt på åldrande och mogen hud samt på brustna kapillärer, där dess uppstramande egenskaper kan minska rodnad.