Oshadhi har ett brett utbud av eteriska oljor och relaterade produkter som ryms inom aromterapi. Många eteriska oljor kommer från sällsynta arter eller växter från hela världen. Utöver det stora utbudet av eteriska oljor finns hydrosoler(också kallat hydrolater, blomstervatten), synergiblandningar, massageoljor, basoljor, parfymer med äkta eteriska oljor, macerater, kroppsprodukter.

Kärnan i Oshadhi är ett fantastiskt utbud av över 500 eteriska oljor där många är certifierade ekologiska. De är av terapeutisk kvalitet, vilket är viktigt när man jobbar med aromaterapi, en hel del är mycket svåra att få tag i och finns inte på den kommersiella marknaden. På etiketten kan du alltid läsa det latinska namnet, ursprungsland, vilken växtdel  och vilken framställningsprocess som använts. Detta är viktigt för att veta exakt vad du får. Det finns exempelvis flera olika sorters eukalyptus, cederträ etc. Med det latinska namnet på etiketten vet du precis vad du har i din hand.

Bland produkterna hittar du spännande, vanliga och ovanliga eteriska oljor.

Synergier av eteriska oljor: dessa är blandningar av rena eteriska oljor där blandningen/synergin är blandat för ett speciellt syfte. ex Petit prince som hjälper de små( och dig själv) en god natts sömn.

Hydrosoler( också kallade hydrolater eller blostervatten) är den rena enkla produkten från destilleringsprocessen. De doftar svagt av den växt som blivit destillerad även i mindre mängder substanser från växten men i en svagare och mildare form. De används bli i Oshadhis kosmetiska produkter.

Basoljor/vegetabiliska oljor Ekologiska vegetabiliska oljor som du använder när du blandar ut dina koncentrerade eteriska oljor. De används också som en bas i Oshadhis olika massageoljor.

Parfymer, Eau de toilette mm. Oshadhi har fantastiska parfymer som är helt naturliga, blandade med stor skicklighet av rena eteriska oljor. De doftar ljuvligt och ger dessutom en terapeutisk effekt.

Kropps och hudvårdsprodukter innehåller bara naturliga råvaror och eteriska oljor. Oshadhi har en ekologisk ansiktsserie som har utvecklats under en lång tid för att få fram det finaste naturen har att erbjuda för din hud. Även kroppsprodukterna har eteriska oljor och aromaterapin som utgångspunkt.

Kort sagt om Oshadhi; Hela naturens mångfald.

Mer än 500 ( inklusive många rariteter) eteriska oljor, hundratals hydrolater, macerater, vegetabiliska oljor och vårdande kroppsprodukter, parfymer och kosmetik

100 % naturligt – från första början.

De flesta av Oshadhi eteriska oljor är från certifierade ekologiska odlingar eller vildväxande. 

Här kommer en översikt av de olika klassificeringarna.

c.org+ EG- organic = från certifierad ekologisk odling- certifierad med Ecocert/ IMO (DE-ÖKO-005) Ingen användning av kemiska bekämpningsmedel, svampbekämpningsmedel, ogräsmedel eller konstgödning. Destillationsprocessen sker vanligtvis med lågt tryck och ingen överhettning. Långsam destillation för att bevara maximalt av de aktiva komponenterna i de eteriska oljorna, vilket bidrar till deras aromatiska effekt och läkningsförmåga.

c.org+ Org. Raw Mat: certifierad med Eko- kontroll ( Eco-control)

Ingen användning av kemiska bekämpningsmedel, svampbekämpningsmedel, ogräsmedel eller konstgödning. Destillationsprocessen sker vanligtvis med lågt tryck och ingen överhettning. Långsam destillation för att bevara maximalt av de aktiva komponenterna i de eteriska oljorna, vilket bidrar till deras aromatiska effekt och läkningsförmåga.

wc.org + EG-organic= vildväxande från certifierad ekologisk jordbruk- certifierad med Ecocert/ IMO (DE-ÖKO-005)

Denna kategori gäller oljor från vildväxande, skördade och destillerade enligt c.org regler. deras tillverkning skiljer sig inte från c.org oljor.

wc.org + Org.Raw Mat = certifierad med Eco- control

Denna kategori gäller oljor från vildväxande, skördade och destillerade enligt c.org regler. deras tillverkning skiljer sig inte från c.org oljor.

Conv: Konventionellt odlad

Med dessa oljor används ofta den standard som använts av gamla familjeföretag. Produkterna är oförändrade och analyserade; de når upp till Oshadhis krav på renhet och utmärkt doftkvalitet.

Wild: wild-grown

Dessa eteriska oljor kommer från vildväxande växter som eukalyptus, tea-tree, tall etc. men har inte genomgått någon kemisk påverkan.

abs.= Absolutes är högkvalitativa eteriska oljor, de produceras genom extraktion.