Sandelträ, vit 1 ml

280,00 kr

Huvudbeståndsdelar: cis-alfa-Santalol, cis-beta-Santalol, epi-beta-Santalol, alfa-Santalen, trans-alfa-Bergamotol

Avkopplande, Mångsidig – Används inom hudvård, meditation och aromaterapi. Exklusiv – En sällsynt och värdefull råvara.

 

Artikelnr: 2680-1 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Sandelträ (Santalum album) från Australien, också känd som vit sandelträ

Detta är det klassiska sandelträdet, ursprungligen från Indien. På grund av dess sällsynthet, höga pris och fördelaktiga egenskaper har sandelträ blivit föremål för illegal avverkning i Indien. Den goda nyheten är dock att det nu odlas hållbart i Australien, och det är där Oshadhi nu hämtar Santalum album.

Sandelträ är en av de äldsta kända parfym ingredienserna med mer än 4000 års användning. Sandelträ har använts i Indien som rökelse, i kosmetika, parfym, i religiösa ceremonier och som ett högt värderat universalmedel.

Förväxla det inte med det sandelträ som är inhemskt i Australien, Santalum spicatum.

Sandelträ kan hjälpa till att lösa upp mentala blockeringar, frigöra från det egna jaget och skapa en djupare förbindelse med ett högre syfte. Det kan bidra till att uppnå klarhet och inre ro. Inom ayurveda används sandelträ även för att balansera eldelementet.

Sandelträ spelar en viktig roll i många buddhistiska och hinduiska ritualer och anses stärka meditationen genom att skapa distans till egot. Inom alternativ medicin och aromaterapi används sandelträ både för hudvård och avslappning. Seskviterpener, som är de huvudsakliga ingredienserna i sandelträ, är kända för sina hudvänliga och immunstärkande egenskaper.

Doften är varm och söt med träig balsamisk karaktär. Blandar sig bra med jasmin, myrra, benzoin, vetivert, patchouli, bergamott, lavendel, svart peppar, ros och kryddnejlika.

Sandelträ är en utmärk meditationsolja, avslappnande och lugnade för en stressad själ. Har du svårt att somna vaggar sandelträ dig i trygg sömn.

Passar alla hudtyper.

För en lugnande och inspirerande atmosfär i rummet, tillsätt 1 droppe i din diffuser.

 

 

Du kanske också gillar …