Petitgrain Bergamott 10 ml

210,00 kr

Avslappnande, balanserande, uppfriskande, rogivande.

Artikelnr: 2470-10 Kategorier: , ,

Beskrivning

Namnet Petitgrain antyder att det är bladen och ibland små kvistar från ett citrusträd som är destillerade, i det här fallet bladen och grenarna från bergamottträdet. (Citrus aurantium bergamia)

Doften av Petitgrain Bergamott är mjukare och mer jordnära jämfört med den upplyftande citrusdoften från frukten. Den har en mild, grön karaktär med inslag av örter och trä, vilket ger en något dovare, mer balanserad och rundad doft. Samtidigt finns det subtila citrusnoter i bakgrunden, men de är inte lika framträdande eller friska som i själva frukten. Istället ger bladen en lugnande, något bitter ton som påminner om en frisk skogspromenad, blandad med inslag av citrusens friskhet.

Petitgrain Bergamott är en eterisk olja som utmärker sig genom sin harmoniska kombination av frisk citrus och milda tränoter. Doften är både uppfriskande och lugnande, vilket gör den idealisk för att skapa en känsla av balans och ro. Den är särskilt uppskattad för sina avslappnande egenskaper och kan hjälpa till att lindra stress, spänningar och oro. Dessutom är den känd för att främja en känsla av klarhet och fokus, vilket gör den till ett utmärkt val för aromaterapi eller när du behöver en stund av lugn och koncentration.

Den eteriska oljan från Petitgrain Bergamott (utvunnen från bladen och små grenarna på bergamottträdet) är inte fototoxisk, till skillnad från bergamottolja som utvinns från fruktskalet. Bergamottolja från frukten innehåller furanokumariner, vilka orsakar ljuskänslighet när de exponeras för UV-ljus. Petitgrain-oljor betraktas generellt som säkra att använda på huden, även vid solexponering, eftersom de inte innehåller dessa fototoxiska ämnen.