Eukalyptus radiata 10 ml

162,00 kr

Huvudsakliga biokemiska komponeneter: 1,8-Cineol, Limonen, alfa-Terpineol, alfa-Pinen

Uppfriskande, renande, stärkande, skyddande

Artikelnr: 1401-10 Kategorier: , ,

Beskrivning

Eukalyptus (Eucalyptus radiata) ofta kallad smalbladig pepparmynta eller Forth River-pepparmynta, är en botanisk skatt som är djupt rotad i traditionella metoder och läkekonst. Denna eukalyptusart har sitt ursprung i Australiens vidsträckta landskap, särskilt i de sydöstra regionerna, och har länge haft en viktig plats i inhemska kulturer för sina mångsidiga och kraftfulla egenskaper.

Eucalyptus radiata är populär inom aromaterapi tack vare sin friska, upplyftande doft och sina fördelar för andningssystemet. Den används ofta i diffusorer för att rena luften, främja mental klarhet och öppna upp luftvägarna. Eukalyptusoljan kan även blandas med bäraroljor och appliceras på huden vid massage för att lindra muskelspänningar och främja avslappning.

Denna eukalyptus är ekologisk och kommer från Syd Afrika

Eucalyptus radiata från Sydafrika är känd för sina terapeutiska egenskaper och sin uppfriskande doft. Dess huvudsakliga aktiva komponenter inkluderar 1,8-Cineol, som är känt för att öppna upp luftvägarna och underlätta andningen, samt Limonene, som bidrar till dess upplyftande och energigivande effekter. Alpha-Terpineol och alpha-Pinene ger oljan antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, vilket gör den idealisk för att stödja immunförsvaret och främja avslappning vid massage eller inandning.

 

Eftersom oljan är stark bör den spädas före applicering på huden. Var försiktig vid användning hos barn, gravida och personer med känsliga luftvägar.