Rosmarin verbenone 10 ml

254,00 kr

Huvudsakliga biokemiska komponter: alfa-pinen, bornylacetat, kamfen, kamfer, verbenon, borneol

Skonsam, mentalt klargörande, cirkulationsfrämjande, hudvårdande

Artikelnr: 2620-10 Kategorier: , ,

Beskrivning

Rosmarin verbenone (Rosmarinus officinalis / Salvia rosmarinus) ekologisk från Frankrike.

Rosmarin Verbenone är en specifik variant av rosmarinolja (Rosmarinus officinalis verbenoniferum) som är känd för sitt höga innehåll av verbenone, ett monoterpenketon. Verbenone ger denna olja unika egenskaper som skiljer sig från andra typer av rosmarinolja, andra kemotyper CT, såsom de som innehåller cineol eller kamfer. Denna olja används särskilt för sin mildhet och är känd för att vara skonsam mot hud och hår samtidigt som den har kraftfulla terapeutiska egenskaper.

Rosmarin Verbenone är populär inom hudvård eftersom den hjälper till att balansera talgproduktionen, vilket gör den idealisk för fet hud, akne och åldrande hud. Oljan har även cellregenererande egenskaper, vilket gör den effektiv för att behandla ärr och förbättra hudens struktur. Inom hårvård används den för att stimulera hårväxt och motverka mjäll.

Inhalering av rosmarin Verbenone har en lugnande och mentalt klargörande effekt, vilket gör den användbar för att minska stress och förbättra koncentrationen. Den används också i massageoljor för att lindra muskelspänningar och förbättra cirkulationen.

Oljan är också effektiv vid behandling av luftvägsproblem, då den kan hjälpa till att lösa upp slem och underlätta andningen, särskilt vid bronkit och hosta.

Rosmarin Verbenone är känd för att balansera nervsystemet, minska stress och mentalt utmattning, och kan även ha en upplyftande effekt på humöret​.

Rosmarin Verbenone  rekommenderas inte för gravida kvinnor, små barn eller personer med epilepsi. Detta beror på oljans innehåll av vissa komponenter, som kamfer och verbenon, vilka kan ha stimulerande effekter och potentiellt öka risken för anfall hos dem med epilepsi