Bara några tankar om eteriska oljor och hälsa

Jag vill verkligen förmedla de eteriska oljornas kraft och verkan. Aromaterapin på ett nytt sätt.

Enkelt och spännande.

Vad som är enkelt och vad som är viktigt att få med, det har jag i skrivande stund ingen aning om.

Jag vet bara att ämnet är viktigt. Det är viktigt att förmedla det som vi en gång tagit för självklart, nämligen naturens läkande kraft. Idag har vi blivit alltmer beroende av läkemedel. Sk lyckopiller, ångestdämpande, huvudvärkstabletter, blodtrycksmedicin, kolesterolmedicin. Ja, listan kan göras lång.

Förstå mig rätt, de kan absolut behövas men vi glömmer att ursprunget till dessa läkemedel faktiskt kommer från naturen. Våra växter har en enorm läkande kraft. En helhet som slår an en resonans i kroppen och startar en läkeprocess. Ofta utan de biverkningar som läkemedel ger.

Så småningom skall jag nog få till detta pussel att förmedla naturens förmåga att följa med i din läkningsprocess. Naturen som din personliga husdoktor, utanför husknuten och helt gratis.

Tja, kanske kommer du i kontakt med naturen på annat sätt än precis runt husknuten, i form av eteriska oljor som utvunnits från blommor, blad, frön, rötter mm från växten. Ja då har du koncentrerad kraft av natur i din hand och ett alldeles utmärkt sätt att starta din egen resa tillsammans med naturen. 

Att använda sig av naturens läkande kraft ger inte bara hälsa, det är också ett sätt att hitta sig själv. Kanske komma igång med det där projektet som man länge drömt om. Kanske handlar det bara om att, istället för att använda syntetiska dofter i hemmet, som ex i städprodukter, shampoo, parfymer mm, nu kan bjuda in ett hälsosammare alternativ. Eteriska oljor, direkt från naturen självt. Dofter från din favoritväxt som inte bra ger väldoft utan också har en terapeutisk verkan. Det är det naturen ger dig. Läkning, inspiration och även en euforisk känsla av välbehag.